alberghini architect logo

CSS3 Radio Buttons Css3Menu.com


“I continue to receive compliments on the beauty of the building on a daily basis. It is a joy and a pleasure to come to work everyday as the calming colours and design make even the most difficult days a minor inconvenience. I trust that anyone considering your services will be more than satisfied with the professionalism and expertise you offer. I am sure that there is no project too difficult or too small that you cannot tackle.”

Dr. Nick C. Fedele,
Dental Surgeon, Woodbridge, Greater Toronto Region, Ontario, Canada

HEALTH CARE

Dr. Fedele Dental Clinic,
Woodbridge, Ontario, Canada
Size: 6,500 sq. ft.

This project started with an existing house to be adapted to a dental clinic for a prominent dentist in the Greater Toronto Area, north of the city centre. The original building was gutted and reworked, using few of the original foundations and walls.

As the two-storey building was located in a residential neighbourhood, the mass of the building was broken down into a series of smaller vertical components to blend with the nearby buildings. The location on a corner lot allowed for a larger podium at ground level to extend to the secondary street, containing the waiting area and four offices in addition to the management and accounting office.

The upper floor includes a meeting room, staff lounge and kitchen with a large terrace, where the staff can relax in the milder seasons. The attic was turned into a private office for the Dentist that includes a full bathroom and resting area.

 

 

 

 

BioGeometry® is a registered trademark of BioGeometry Energy Systems Ltd.